Outdoor Living in Newton, MA | Tom Curren Companies Skip to main content
IDEAS AND INSPIRATION

There’s no time like the present to turn your bleak backyard into a beautiful oasis. Now that everyone is spending more time at home, maximizing your living and entertaining space has never been more important. This outdoor living space is definitely one of our favorites!

This project came to us as a referral through another happy client but was brought to life with a team of local experts. Our team worked in collaboration with Linda Herman, a landscape architect from Festoons Home and Garden Design, Adam Gibbons of AGA Designs, and Vinnie Perri of Perri Landscaping, to make this client’s dream a reality. This Auburndale, MA home previously had a small set of stairs leading out to a desolate yard. What was once a bare backyard with a tired stone patio, is now the ultimate outdoor living space that can be used year-round! 

Our team built a set of gradual stairs leading from the inside of the home out to the new living space consisting of a firepit and covered eating pavilion. The outdoor living patio made of bluestone pavers sits on the left side of the yard, and in a circular shape. In the middle of the circular patio is a gas-piped fire pit perfect for enjoying the cooler fall weather. To the right of the patio, our team built a new eating pavilion with a covered pergola, creating a functional yet beautiful outdoor eating space. Our clients wanted this new covered outdoor eating area to be usable rain or shine! For this space, our team used pressure treated wood finished with a natural stain, topped off with a rubber sealant on the top to protect from the New England elements.

What brought this project together was the beautiful landscape designed by Linda Herman. The whole space was connected by a meandering path of small pebble stone, really tying together all of the elements. Surrounding the entire yard were beautifully placed flower beds, and shrubbery. At night, the low voltage landscape lighting perfectly illuminates the space, making it a great place for entertaining day or night!

What made this project especially special to work on was the collaboration between many teams. As professional contractors, it’s our job to get the right people in the right place, at the right time. It was a true pleasure to work alongside other talented professionals on this project, and we’re absolutely thrilled with the results! To learn more about the inspiration behind this project and the roles each person played, watch our before and after video below:

 

Get A Free Quote Today!